29 Mart 2013 Cuma

GÜLÜMSEYİN :)))) ÇEKİYORUM... evren.


Merhaba Dostlar  :)

Yeni ve güzel bir güne başlarken kimimiz işe, kimimiz okula kimimiz evin ve hayatın gayesine hazırlanırken göz ucuyla bile olsa AYNA ya bakar kendimize çeki düzen veririz... Aynadaki yansımamız bize kendi gerçeğimizle yüzleştirir.. yataktan kalktığınız da endişeleriniz, korkularınız, umutlarınız ,hayalleriniz, öfkeleriniz kısaca  kalbimizde ve beynimizde yaşattığımız uyuyan pozitif ve negatif güzel olan tüm hallerimiz de bizimle uyanır ve güne başlar... İşte tamda hayatın bu koşturmacasına hazırlanırken aynaya baktığınız o an içinizdeki duygu ne olursa olsun önce birkaç saniye yansımamıza "GÜLÜMSEYİN :)))) kendinizi motive edin güzel sözleyin  ör/ " Güne şimdiden harika başladım"," ben mutluyum, başarılıyım,şanslıyım,zekiyim vs"  gibi .. ayrıca siz üzgün de kırgın da olsanız, yüzünüzde bir kaç saniye oluşturacağınız tebessüm hali öyle olmasanız da bilinçaltınız gülme hareketini sanki mutluymuşsunuz gibi algılayacağından hemen sizi o gergin halinizden uzaklaştıracaktır.. günün içerisinde bunu deneyin ve görün !... Çünkü gülmek bedava :)    

Gülmenin  J "bulaşıcı" olduğu 1962 yılında kanıtlanmış bir gerçektir. Tanzanya'daki yatılı okulda "kıkırdamaya" başlayan üç kızın sonu gelmeyen kahkahaları saatler sürünce okuldaki diğer 159 öğrenciye de bulaşır ve sonuç inanılmazdır; 16 gün süren kahkaha krizi. 16. günde okul yönetimi büyük bir hata yaparak okulu tatil eder ve "kıkırdayan" kızları evlerine gönderir. Böylece salgının tüm kasabalara yayılmasına yardımcı olur. 2 yıl süren salgında kimse ölmez ancak günlük yaşam büyük sekteye uğrar.

Normal şartlarda, insanlar yalnızken yanlarında birileri olduğu anlara kıyasla 30 kez daha sık gülerler.

Gülmenin Sağlık Üzerine Etkisi

 Gülmek sadece neşeli olmak için değil, sağlıklı olmak için de koşul olmuştur. Gülmek insana yaşam sevinci verir.
Sessiz ya da kahkahayla gülmenin sonunda, zorunlu olarak soluk almak gerekir. Akciğer kapasitesi, tama yakın bir biçimde ve birkaç kez havayla dolar boşalır. Bu soluk alma biçiminin sağlıklı yaşam için, en az günde 30-40 kez kullanılması gerekir. Egzersiz yapıyormuş gibi bir durum oluşmasına hizmet eder.
    1 saatlik bir gülme egzersizi 1 saatlik bir koşuya bedeldir.
    Gülmek stresi azaltır.
    Gülmek ağrıları dindirir.
    Gülmek kilo vermeye yardımcı olur.
    Gülmek canlandırır.
    Bağışıklık sistemi güçlenir, daha sağlıklı olunur.


Gülme YOGASI  ;
Gülme Yogası, günümüzde Dr. Madan Kataria tarafından 1995’de yeniden keşfedilmiştir. İlk gülme yoga kulübü Bombay'da kurulmuştur. Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede gülme yogası kulüpleri vardır. Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda gülmenin insan üzerindeki olumlu etkisi açıklanmış, şifa verici olduğu belirtilmiştir.

” Gülmek “ burada “ şifa “ demektir.

Stres, kalp rahatsızlığı, depresyon, korku, mide hastalıkları, uykusuzluk ve baş ağrılarına, yüksek tansiyonu olanlara, kanser, astım gibi bazı hastalıklara gülme yogası tedavisinin yararlı olduğu bilinmektedir. Ayrıca gülmek bizleri aynı zamanda özgürleştirir.

”Günümüz insanı güzel ve karizmatik görünme uğruna gülmeyi ve kahkahayı bastırıyor.”

Bu seanslarda, yogada olduğu gibi yapılan egzersizlerden çok farklı olarak, Ho-Ho-Ha-Ha şeklinde sesli gülme veya gülme mantrasıyla, sessiz gülme, kalpten gülme, aslan gülmesi gibi egzersizlerle kişi gülmeye ve gerçek kahkahaya doğru adımlar atmaya başlıyor. Yani içten kahkaha atmayı keşfediyor. Güldükçe de mutluluk hormonu salgılanıyor ve kişi sağlıklı ve mutlu bir bedene ve ruha sahip oluyor.

Çocuklar günde ortalama 300-400 kez gülüyorlar. Çünkü çocukların doğasında gülmek ve mutlu olmak kendiliğinden var.Büyükler ise günde ancak 15 kez gülüyorlar.” Gülmek en iyi ilaçtır”
:) Bol kahkaha, bağışıklık sistemini uyaran genleri harekete geçiriyor. 
Kanserin en yaygın nedenlerinden biri de strestir. Aşırı fiziksel, zihinsel ve duygusal stres bizim bağışıklık sistemimizi zayıflatmaktadır. Zayıf bağışıklık sistemi kanserin gelişiminde önemli bir neden faktördür. Bilimsel çalışmalar bol kahkahanın bağışıklık sistemi üzerinde ani ve güçlü bir güçlendirici etkisi olduğunu da kanıtlamış bulunmaktadır. Japonyada, kahkaha sonrasında yapılan analizlerde, doğal öldürücü(Natural Killer) adı verilen hücreleri uyaran 14 genin birden aktive olduğu saptandı. Doğal öldürücü adı verilen bu hücreler, Kanserle savaşta çok önemli bir rol üstlenmektedir.

:) Kahkaha stres ve korkuya karşı yardımcı olur 

Kanser öldürücü bir hastalık olarak kabul edilmesi sebebiyle kanser ile karşılaşan bir kişide de yoğun stres ve korkuya neden olmaktadır. Peki Gülme Yogası nasıl yardımcı olabilir? Gülme Yogası fiziksel bir müdahale olarak vücutta fizyolojik ve biyokimyasal değişiklikleri gerçekleştirdiği için kanser gelişimi üzerinde büyük bir etkisi olmaktadır. Gülme Yogası kahkaha için düşünce gerektirmeyen bir yol sağlar. Kanser hastaları duygusal kargaşa ve depresyonda olabilir, bu durum komik videolar gibi entelektüel uyarı aracılığıyla kahkaha ulaşmak için zor bir yoldur. Gülme Yogası duygu durumundan bağımsız olarak bir vücut egzersiz olarak kahkahaya ulaşmaya yardımcı olur. Gülmek, stres ve korkuya karşı yardımcı olur. Bol bol gülmek beyinden stresi azaltmak kimyasal salgılanmasına neden olur. Gülmenin 30 dakika içinde, bedenin stres algılamasını önemli ölçüde azalttığı Japonya’da yapılan çalışmalarda ispatlandı…

:) Kahkaha ağrı ile mücadeleye yardımcı olur.

Bol kahkaha depresyon ve negatif bakış açısını gidermek için, özellikle bir grup içinde uygulanmaktadır. Grup içerisinde uygulanması beynin ayna nöronları adı verilen taklit etmekle görevli hücrelerini devreye sokmak açısından önemlidir. Karşımızda esneyen bir kişi nasıl bizim de esnememize sebep oluyorsa, gülen kişilerin bulunduğu bir ortamda da beynimizdeki aynı taklit edici hücrelerin etkisiyle gülmemiz kolaylaşmaktadır. Bu uygulamalar gülme Yogasına kısmen beyin tarafından salgılanan kimyasallar nedeniyle ve kısmen grup dinamiği ile güçlü etki oluşturmaktadır. Olumlu bir zihinsel durum çok bir kişinin Kanser gibi ölümcül bir hastalık mücadele etmesi için önemlidir. Kahkaha ağrı ile mücadeleye yardımcı olur. Kahkaha sırasında beyinden salgılanan endorfin, doğal morfin görevi üstlenir.



Evet bazen gülümsemek sandığımızdan daha zordur ama duygularımız bizi gülümsemekten alıkoysa da,bazı anlar vardır ki bir küçük bir gülümseme ile hayatınızın mucizelerine açılan kapıları açabilirsiniz. Gizli bir anahtarınız var elinizde, tekrar söylüyorum sabah kalktığınızda aynada gözlerinizin içine bakarak kendinize ailenize gülümseyin, işe giderken yolda tanıdıklarınıza size güzel gelen her şeye gülümseyin, iş yerinde çalışma arkadaşlarınıza hatta yaptığınız hatalarınıza, çevrenizde olup bitenlere asıl önemli olan kendinize o sıcacık şifa dolu  bir gülümsemeyi çok görmeyin.

Bir gülümsemeyle merhaba deyin yeni umutlara ve bu gülümsemeye güvenin. İçinde bulunduğunuz ruh halinden kurtulmanıza ilk adım olacaktır.


Gülümsemenin önemini anlatan küçük bir hikaye ile noktalayalım konumuzu.
“Genç kız üzgün görünen yabancıya gülümsedi. Adam kendini daha iyi hissetti. Geçmişte bir arkadaşının yaptığı bir iyiliği hatırladı ve ona bir teşekkür mektubu yazdı.
Bu mektup arkadaşının öyle hoşuna gitti ki yemek yediği lokantada iyi bir bahşiş verdi. Bu bahsisin miktarına şaşıran garson, paranın bir kısmını yolda gördüğü fakire verdi.
Fakir adam çok sevindi çünkü iki gündür ağzına bir lokma koymamıştı. Yemeği bittikten sonra kaldığı izbe odaya gitmek üzere yola  koyuldu. Yolda soğuktan titreyen bir köpek yavrusuna rastladı ve onu alp eve götürdü. Soğuktan kurtulup başını sokacak yer bulduğu için köpekçik çok mutluydu.
Gece evde yangın çıktı. Köpek yavrusu havlamaya başladı Bütün ev halkını uyandırana dek havladı ve böylece bütün ev halkı kurtuldu. Kurtulan çocuklardan birisi büyüdü ve cumhurbaşkanı oldu.
Bunların olmasını sağlayan ise bir kurusa bile mal olmayan masum, sıcak ve içten bir ‘GÜLÜMSEME’ idi... Sizde Gülümseyerek kalın...
Simay SU
UNUTMAYIN GÜLEREK SAĞLIKLI VE MUTLU OLMAK SİZİN ELİNİZDE.


28 Mart 2013 Perşembe

RÜYA İKSİRLERİ & RÜYA SİHİRLERİ EĞİTİM SEMİNERİ- ANKARA


RÜYALARLA İLGİLİ BİR MUCİZEMİ ARIYORSUNUZ?...
O ZAMAN RÜYALAR  HAKKINDAKİ TÜM OLUMSUZ İNAÇLARINIZI VE TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN!!!.....
                    RÜYA İKSİRLERİ & RÜYA  SEMBOLLERİ & RÜYA FORMÜLLERİ                      İLE UYGULAMALI 2 GÜNLÜK EĞİTİMİMİZE KATILIN VE RÜYALARINIZLA KENDİ GELECEĞİNİZİ YATACAĞINIZ  MUCİZELERE TANIK OLUN!
NLP Trainer –Rüya  &Yaşam Koçu    
Filiz Cansever                                                       

                                                                                      
1.GÜN
  • Rüyalar neden önemlidir?
  • Rüya türleri ve rüya tipleri,
  • Rüyalardan nasıl faydalanırız
  • Rüya olumlamaları ve gevşeme egzersizleri,
  • İyi bir rüya yorumcusu olmak için adımlar,
  • Rüya sorun çözmede nasıl uygulanır?
  • NLP ile rüya uygulamaları


2.GÜN

  • Rüya sembollerini anlamak ve imgeler üzerine çalışmak,
  • Rüyalarımızı nasıl hatırlayabiliriz?(uygulama)
  • Rüya tasarlama ve uygulamalar,
  • Pratik rüya yorumları ve nlp uygulama,
  • Rüya grup ritüeli gerçekleştirme ve toplu rüya seansları

Seminer Bilgisi: 
Eğitmen: Filiz Cansever - NLP Trainer - Yaşam Koçu - Rüya Koçu 
Tarih: 13- 14 Nisan 2013 - Cumartesi Pazar / 2 Gün 
Saat: 12.00 - 18.00 Arasında / 12 Saat 
Kontenjan: 15 Kişi ile Sınırlıdır. 
Ücret: 500 TL 
Ek Bilgi
Katılım Belgesi verilecektir. 
Cafe Break ikram yapılacaktır.
Seminerden sonra 1 ay hafta 1 kere olmak üzere toplam 4 oturum 2 saatlik toplantı yapılacaktır. Ücrete dâhildir. 
Kayıt ve Bilgi: 
0312 419 67 87 Gülçin Çay 
0555 864 18 72 Filiz Cansever 
Son Kayıt Tarihi: 10.04.2013 
NOT: Katılımcıların uyku yastığı ve örtüsünü ayrıca kendilerine özel objelerinden yanlarında getirmeleri rica olunur. (Kolektif uyku çalışması için gereklidir.) 

26 Mart 2013 Salı

ÇOK ÖNEMLİ!..27 MART' 2013 TERAZİ burcundaki Dolunay Çıldırmış!


Merhaba Arkadaşlar;

27 Mart günü saat sabah 11:28’daTerazi burcunda bir dolunay meydana gelecek.



Yılın en zorlu, en problematik dolunayların dan bir tanesi bu.  Çünkü o gün gökyüzünde Dolunay’ın sahibi AY; Venüs – Uranüs- Mars-Pluton ile sert kontakları olacak. Bunun yanı sıra T-Kare açı kalıbı dediğimiz sert bir kalıp oluşacak, ki bu T-Kare’nin bir ayağında pluton olması özellikle işleri çok zorlaştırmakta..

 Bu dolunay’ın odaklanacağı asıl konu Terazi burcunun ifade ettiği ilişkiler üzerine olacaktır. İlişkilerde güç çekişmeleri, ani tartışmalar, sorunlar gündeme gelebilir. Bu sadece özel değil, sosyal, iş ilişkileri içinde geçerlidir.

Terazi burcunda ki dolunayın odak noktası arkadaşlar "İlişkiler" ve "Ortaklıklar" olacaktır, genel tema bunun üzerine kurulu olacaktır. Fakat dolunay zamanı özellikle haklı olmak için güç kullanırsanız olmaz, sakin ve sabırlı olmak gerek..
ha dolunay etkisi ile inceldiği yerden kopsun derseniz ona da kabul, ama köprüleri çokta yıkmamaya özen gösterin...

Bu dolunay zamanı dikkat edilmesi gerekenlerin en başında kararsız kalmamak olacaktır, ne kadar kararsızlık o kadar gerginlik.. net olun!.

 Bu dolunayın iyi yanı ise şu; bu kadar güçlü bir enerjiyi yaşamınızda değiştirmek, düzenlemek istediğiniz bir alana olumlu yönde kullanın…..

Önümüzde ki hafta ortaklık kurmak, birileri ile barışmak, estetik yaptırmak, iş kurmak için hiç olumlu değil bilginiz olsun...

Önümüzde ki hafta dolunay zamanı sorun yaratmak yerine çözüm üretirseniz,baskıcı olmak yerine sakin olursanız bişicik olmaz dert etmeyin J

-          İlişki kurmak, yeni ilişkiler başlatmak, ortaklıklar için adım atmak için hevesli olabiliriz

-          Sanat ve sanata dair her türlü konu ile ilgili bir çok habere rastlayabiliriz.

-          Hak, adalet kavramları hayatımızda daha çok ön plana çıkabilir, uzlaşmacı, hakemlik tarafımızı ortaya koymamız gerekebilir. Orta yolu bulma görevi üzerimize düşebilir.

Bu dolunaydan birinci derecede etkilenecek burçlar; Koç, Oğlak ,Terazi burçlarıdır.

Boğa Dolunay enerjisi kıskançlık ve çekememzlik sürecini getirecek bekar olanlar bu süreçte dikkatli olmalılar dolunay enerjisi yanılmanıza nedne olmasın.

İkizler dolunay enerjisinden fazlasıyla etkilenecek burçlardan biri olacak.İkizler dikkatli olmalı ikizler hayatın akışına ayak uydurarak hareket etmeliler sağduyulu ve olayların akışına ayak uydurmayı denemeliler.

Yengeçler özellikle ayın 27 sinden itibaren 10 nisana kadar yatırımdan yapmak ve alım satımlardan uzak durmalılar.Duygusal yönden ilişkileriniz güçlenecek yine 10 Nisana kadar yeni bir ilişkiye başlamamanız öneriliyor..


Aslan burçları dolunay enerjisi ile kendilerini gergin hissede bilirler .Aslanlar yanlış anlaşılmalara dikkat ettikleri sürece bir sorun yaşamayacaklar.Huzurlu ve rahat olacağınız bir sürece giriyorsunuz.

Başak Burçları ise yanlış anlaşılmalar gerginlikler ciddi sorunlara problemlere  neden olabilir. bu haftadan sonra bu gergin zamanı bilerek dikkatli olmalısınız.özel hayatınızda bir hafta boyunca ayrıntılara çok dikkat etmelisiniz.

Teraziler farkındalıklarını arttırarak net kararlar alabilecekleri bir döneme girecekler.Kendiniz için en doğru olanı seçeceğiniz bir dönemdesiniz şans sizden yana olacak.

Akrep burçları için iş hayatlarında emeklerinin karşılıklarını alacakları bir dönemdeler.Haklarınıza sahip çıkın özel hayatınızda karar verip ilişkinize ya devam edin ya kararınızı verip şikayetçi olmayın.

Yay burçları çekindiğiniz geride kaldığınız planlarda ön planda olmaya özen gösterin.

Oğlak burçları dolunay enerjisinden nasıl etkilenecek dolunayın enerjisiyle trafikte çok dikkatli olmalısınız yaptığınız her işte çok dikkatli olmaya özen gösterin yeniliklere açık olun kariyer hayanızda bir yıldız gibi parlayacaksınız.

Kova burçları aşkı yakalıyabilecekler bu dönemde tanışacağınız inan ruh eşiniz olabilir. Ailevi konulardaki tüm karışıklar düzelecek bu konuda çok güzel enerji görülüyor.

Balık Burçları Dolunay'dan nasıl etkilenecek Dolunay enerjisi balıklar için yeni bir işe girecekseniz çok dikkatli olmalısınız yatırımlar ve ödemeler konusunda çok dikkatli olmalılar.Duygusal konularda da sezgilerinizle hareket etmelisiniz..



DOLUNAY ZAMANI AFFETME VE RİTÜELLER

Sevgili dostlar bugün 11:26 itibariyle, Terazi Burcu'nda Dolunay gerçekleşiyor
Her Dolunay zamanı yaptığımız gibi, bu Dolunay'da da evimizde kendimize göre bir meditasyon-ritiüel yapabiliriz.Yalnız hatırlatmak isterim ki, biz Güneş veya Ay'a tapmıyoruz, istediklerimizi,arzularımızı ve niyetlerimizi, kendimiz ve Allah'tan istiyoruz. Güneş,Ay ve geri kalanlar sadece aracıdır.

Affetme içte başlayan bir süreç olduğundan ,öncelikle kendi öz benliğinizden başlayın affetmeye.Ancak kendimizi tüm deneyimlerimizle olduğumuz gibi kabul ettikten sonra  işte o zaman karşı tarafı tam olarak affedebiliriz. Bunun için affedeceğiniz insanlar varsa, gerçekten hazır olduğunuz,iyi hissettiğiniz, karşı tarafı affetmeye kalpten açık olduğunuz bir zamanda affetme çalışması yapın. O zamana kadar kendiniz üzerinde çalışın. Kendinizi tüm negatif iz bırakan deneyimleriniz için affedin. 

"Kendimi tüm yaşam formlarında, tüm zamanlar içinde, tüm benliklerimde, tüm boyutlarda ve zaman-mekan uzantılarında yaşadığım ve yaşattığım olumsuz ve acı veren deneyimler için affediyorum..Bu deneyimlerimi seviyorum; çünkü Tanrısallığımı keşfetmek için onları o dönem yaşamaya ihtiyacım vardı.."

Bunu gerçekleştirdiğinizden tam emin olduktan sonra, gerçekten rahatlayıp, iyi hissettikten sonra karşı tarafla ilgili çalışmaya başlamanızı öneriyorum.
Sonrasında eğer Dolunay zamanları herhangi birini affetmek için yazarak çalışacaksanız, o isimleri yazın, size hissettirdiği negatif duyguyu da yazın (bu duygunun sizin içinizdeki bir şeyden kaynaklandığını unutmayın) ve sonrasında o kağıdı bir gece Dolunay'ın ışığında bekleterek ertesi gün denize atın.. veya suya tutun..Suyun dönüştürücülüğünü,bilgeliğini,
arındırıcı özelliklerini bilmeyeniniz yoktur.Siz affederken karşı tarafı unutmuyor ve yok saymıyorsunuz.Sadece o duyguyu dönüştürmeye çalışıyorsunuz. ! Bu sebeple bu çalışma için en uygun element tartışmasız SU elementidir.

Gelelim bu güzel Dolunay için yapılabileceklere..Dolunay tamamlanma enerjisi taşıdığı için esasen yeni niyetler yaratmak için uygun bir dönem değildir. Yeni niyetleri oluşturma enerjisi Yeni Ay'la başlar.

"Sevgili Tanrım, hizmetime sunduğun Ay'ın ışığı,bilgeliği,dönüştürücülüğü ve bereket enerjisi ile yıkanmaya, bunu tüm hücrelerimde hissetmeye,yaşamımda uygulamaya ve bilgeliğimi görmeye niyet ediyorum. Her Yeni Ay ile bana verdiğin tazelenme enerjisini kendim için en yüksek düzeyde kullanıyor ve yeni fikirlerim, yeni enerjimle yoluma devam ediyorum.Bugüne kadar yaşadığım deneyimler için kendimi kutluyorum. Her daim elimden gelenin en iyisini yaptım ve yapıyorum.İnsanlara ve çevremdeki her şeye baktığımda yalnız ve yalnızca "koşulsuz sevgi" izleri görüyorum."

Ay dişidir, kadındır, bu sebeple kadınsam, kadınlığımı görüyorum ve Ay'ın yüksek enerjisi ile besleniyorum.Erkeksem, Ay'ın sunduğu dişil enerjiyi görüyor ve içimdeki dişil yanımı görüyor, onaylıyor, seviyor ve hissediyorum diyebilirsiniz."

 Bu arada imkanınız olurda hava açık olur ise 7 gün boyunca Ay’ın kraterlerine bakarsanız içsel mesajlar alır sezgileriniz ve Auranız güçlenir.

Unutmayın Her Dolunay Bitişleri, her Yeni Ay’da başlangıçları temsil eder.

 Işıkla kalın!

Simay SU

Kaynak:İnt. karışık toplama bilgiler.

İLK TANIŞMA

Merhaba... HOŞGELDİNİZ sayfama  :)

İlk'ler, başlangıçlar daima heyecan verir bana, bilmiyorum size de oluyor mu ?.

Sizinle tanışmama vesile olan bu ilk yazımda önce nereden başlayacağımı bilemedim çünkü, doğru bir başlangıç her zaman sürekliliği getirir ve bende sizlerle paylaşacağım her  yazının sürekliliği  olsun, bir sonra yazacaklarım merak edilsin,yazdıklarım feyiz versin,kulağınıza küpe olsun,hem eğlendirsin, hem öğretsin hem de düşündürsün,kısaca "içimize yolculuğun" yol haritası olsun istiyorum ve gelin birlikte yeniden keşfedelim içimizdeki hayatın mucizelerini..."sır" diye bir şey kalmasın!..

"SIR" demişken, bahsetmeden geçemeyeceğim. Ankara da Nlp_Yaşam & Rüya koçu çok sevdiğim can arkadaşım Filiz Cansever geçtiğimiz haftalarda "Geçmiş Yaşam Semineri" eğitimi verdi.. hazırlık aşamasında bende yanındaydım.. Benim edebiyatım güçlü olması ve bütünü görme becerim sayesinde (övünmek gibi olmasın  demeyeceğim kusura bakmayın  övünüyorum bu yönümle...Bu narsistlik yani kendini beğenmişlik değil!.. kendimizin yeteneklerimizin farkında olmamızın  ayrıcalığı...  önce biz kendimizi tanıyıp sevmez , kendi değerimizi bilmezsek inanın kimse bilmiyor... çekim yasası unutmayın!... düşüncelerinizde ve davranışlarınızda ne ekerseniz evren onu getiriyor paketleyip önünüze)  her neyse ,eğitim davetiyesinin  slogan ve yazılarının yazılması  görevini seve seve, hatta bayıla bayıla ben üstlendim..Hazırlıklara başlamadan şöyle güçlü bir slogan ve anlamı ifade eden bir söz bulmalıydım.. Sabah çok erken uyandım ve bana ilham vermeleri için Meleklerden yardım istedim çünkü her sözün, sloganın derin bir anlamı olmalı düşündüren, hayat dersi verdiren. Bir anda kulağıma            , " Aynada gördüğün değildir ASLIN!.. Aynanın ardındaki  SIR dır hayatın " sözü fısıldandı..


Evetttt aynaya baktığımızda yansımamızı görürüz sadece ama o yansımayı sağlayan asıl aynanın ardında göremediğimiz "sır" ile kaplı olan malzemedir. Eğer o sır olmasa kendi yansımamızı görme şansımız olamazdı... işte asıl o yansımaya sebep olan  "sır" bizim gerçeğimiz..geçmiş yaşamlarımız, bugünümüz ve yarınlarımızın içimizdeki gerçeğin  perdesi....işte seminerin konusuna tamda cuk oturan bu sözü çok sevdim ve inandım.  Bence siz de zaman  zaman meleklerden yardım isteyin ve  ruhsal rehberlerinize yani içinizdeki sese kulak verin...buradan  yola çıkarak aslında İÇİMİZE YOLCULUK edeceğimiz bileti kesmiş oldum sanırım.

Bizler Allah'ın yarattığı muhteşem Ruhsal ,bedensel ve düşünebilen zeki varlıklar olarak tabiri caizse at gözlüklerimizi ,hatta mümkünse pembe gözlüklerimizi çıkartıp hayatın gerçeklerini daha net bir şekilde görebilelim.
Hayat amacımızı öğrenmenin  tek bir yolu var önce KENDİMİZİ TANIMAK Sizce mucizeleri dışarıda değil ,!içimizde aramanın zamanı gelmedi mi ? Geldi de geçiyor diyorsanız, o zaman yerinizi ayırtın, biletinizi alın ve kemerlerinizi bağlayın harika bir keşfe çıkıyoruz haydi bakalım sıkı tutunun..İÇİMİZE YOLCULUK başlıyor.

Simay SU